UNOHDITKO TIETOSI?

LUO TUNNUKSET

Yhden bootsiparin valmistuksessa on noin sata erilaista työvaihetta. Jotta yksi yksi pari saataisiin valmiiksi, se tarkoittaa paljon muutakin kuin valmistusta. Kaikki materiaalit pitää hankkia erikseen ja niiden pitää olla laadukkaita.Koneiden pitää toimia moitteettomasti ja niitä täytyy osata myös huoltaa.

Tuotteiden valmistus

BOOT FACTORY valmistaa laadukkaita jalkineita käsityönä alusta loppuun Suomessa. Mallimme ja lestimme ovat suomalaiseen jalkaan sopivia ja tarvittaessa teemme kengät mittatilauksesta. Tuotteillamme on pitkä takuu, sillä kenkämme on tehty kestämään kovaa käyttöä. Me myös huollamme sekä korjaamme vuosien saatossa kuluneita Cobra bootseja ja -kenkiä, jotka vain paranevat käytössä!

Suomesta valitettavasti tulee kenkäteollisuus häviämään tai ainakin se tulee olemaan hyvin pienimuotoista. Boot Factoryssä on kehitelty vuosia malleja ja tarkoitus on, että Suomessa olisi edes yksi kenkäverstas, josta saa täysin nahkaisia jalkineita hankittua kohtuuhintaan.

KENGÄN RAKENNE

Cobra-kenkien pohjaamisessa käytetään ns. blake rapid -menetelmää. Tämä tekee kengistämme huomattavasti tavallisia liimapohja-kenkiä kestävämmät, kun pohja ei voi irrota käytössä. Rakenne mahdollistaa eri mallien ja kokojen valmistuksen jouhevaksi. Ensin nahkapohjat liimataan huolellisesti, jonka jälkeen suoritetaan läpineulominen. Sitten nahkapohjan päälle liimataan kumipohjat jotka ommellaan pohjaneulomakoneella kiinni. Neulos on ns. lukkotikki, joka pitää vaikka tikki menisi jossain vaiheessa poikki.

Pohjan sisällä oleva pinnipohja, joka on jalkaa vasten, on kasvisparkittua 3mm paksuista nahkaa. Tästä syystä jalkineet eivät kovassakaan käytössä ala haista.

Tällaisen rakenteen ansiosta jalkineet pystytään hyvin huoltamaan.

MATERIAALI

Cobra-jalkineet on valmistettu tukevasta, korkealaatuisesta 2mm paksusta pintanahasta. Sekä kengän päällinen, että vuori ovat nahkaa, joka on luonnollisesti kestävä ja hengittävä materiaali. Käytämme paljon myös ohuempia erikoisnahkoja, jolloin päällis- ja pintanahan väliin tavallisesti laitetaan jokin tukinahka.

Kantakovikkeet ovat muovia, eli samaa materiaalia kuin luistimissa käytetään. Ne eivät vuosienkaan käytön jälkeen menetä ryhtiään. Bikereissä käytetään samaa materiaalia myös kengän kärjessä.

Kuvagalleria

Kuvia valmistuksesta

TOP